ORIMP - Bydgoskie Biuro Organizacji Imprez, ul. Okrzei 2/230 85-317 Bydgoszcz, ul. Porzeczkowa 2 86-061 Brzoza, tel.: +48 502 102 984, +48 500 093 612 *** Zapraszamy *** Mobile Travel Consultant - Jeśli masz wątpliwości co do wyboru oferty, zaproś naszego Konsultanta, który na miejscu sprawdzi dostępność oferty, wypełni formularz zgłoszeniowy, przygotuje umowę i dopilnuje płatności. *** Zapraszamy ***
telefon
+48 502 102 984
+48 500 093 612
e-mail

WIZY

Od 28 lat oferujemy usługi wizowe do wszystkich krajów świata, a najczęściej do państw jak poniżej; wszystkie usługi wykonujemy osobiście nie korzystamy z dodatkowych pośrednictw.

Kliknij by zobaczyć rekomendacje.

Kraje, w których niezbędna będzie wiza, a my pomożemy Wam w ich uzyskaniu:

Afryka: Algieria, Angola, Benin, Burkina Faso, Czad, Egipt, Erytrea, Etiopia, Gabon, Ghana, Gwinea Równikowa, Kamerun, Kongo, Lesotho, Liberia, Libia, Malawi, Mali, Mauretania, Mozambik, Namibia, Niger, Republika Środkowej Afryki, Rwanda, Sierra Leone, Sudan, Tanzania, Togo, Uganda, Zambia.
Ameryka Pd/Pn: Brazylia, Kuba, USA.
Azja: Abchazja, Afganistan, Arabia Saudyjska.Bahrajn, Bangladesz, Birma, Chiny, Indie, Indonezja, Irak, Iran, Jordania, Kambodża, Laos, Liban, Mongolia, Nepal, Pakistan, Syria, Tadżykistan, Tajlandia, Turcja, Uzbekistan Wietnam, Zjednoczone Emiraty Arabskie.
Europa: Białoruś, Rosja.
Australia

Kliknij na jeden z poniższych krajów by dowiedzieć się więcej szczegółów na temat procedury wizowej.

Dla firm i grup zorganizowanych – specjalne rabaty!!!

Sprawdź nas i zaufaj! Szanuj swój czas, zaproś mobile konsultanta lub wyślij dokumenty kurierem.

USA

W ramach naszych usług oferujemy:

  • pomoc przy wypełnianiu aplikacji wizowej,
  • pomoc w przygotowaniu kompletu dokumentów potrzebnych do wizy,
  • opłata konsularna,
  • umówienie na spotkanie z konsulem,
  • odbiór dokumentów z wizą.

Koszt wizy turystycznej: 160 USD (opłata konsularna). Cena ustalana jest okresowo przez Dział Konsularny i może ulec zmianie + (opłata za usługę).

ROSJA

Wymagane dokumenty:

  • paszport,
  • zdjęcie (3, 5 x 4, 5 cm, en-face, białe tło),
  • wniosek wizowy,
  • polisa ubezpieczeniowa z SU 30 000 euro,

oraz do wizy:

  • turystycznej: voucher hotelowy i potwierdzenie obsługi turysty zagranicznego,
  • prywatnej/ biznesowej: zaproszenie,
  • tranzytowej: kserokopia wizy do kraju docelowego oraz bilet na środek transportu.

Czas oczekiwania oraz koszt:

  • tryb zwykły 10 dni – 154 zł (opłata konsularna) + 110 zł (opłata do Rosyjskiego Centrum Wizowego) + (opłata za usługę)
  • tryb ekspresowy 3 dni – 307 zł (opłata konsularna) + 110 zł (opłata do Rosyjskiego Centrum Wizowego) + (opłata za usługę)

Jeżeli nie posiadają Państwo własnego zaproszenia lub voucheru, można je u nas uzyskać za dodatkową opłatą.

W przypadku większej ilości wiz oraz dla naszych stałych klientów cena podlega negocjacji.

BIAŁORUŚ

Wymagane dokumenty:

  • paszport,
  • zdjęcie (3, 5 x 4, 5 cm, en-face, białe tło),
  • wniosek wizowy,
  • polisa ubezpieczeniowa.

oraz do wizy:

  • służbowej: zaproszenie,
  • prywatnej: zaproszenie + kserokopia 3 pierwszych stron paszportu białoruskiego, osoby zapraszającej,
  • tranzytowej: kserokopia wizy do kraju docelowego oraz bilet na środek transportu.

Czas oczekiwania oraz koszt:
za wizy prywatne/ służbowe /turystyczne 1-krotne:

  • tryb zwykły – 5-10 dni – 25 euro (opłata konsularna) + (opłata za usługę),
  • tryb ekspresowy – 2 dni – 50 euro (opłata konsularna) + (opłata za usługę).

za wizy tranzytowe 1-krotne:

  • tryb zwykły – 5-10 dni – 10 euro (opłata konsularna) + (opłata za usługę),
  • tryb ekspresowy – 2 dni – 35 euro (opłata konsularna) + (opłata za usługę).

za wizy tranzytowe 2-krotne:

  • tryb zwykły – 5-10 dni – 15 euro (opłata konsularna) + (opłata za usługę),
  • tryb ekspresowy – 2 dni – 40 euro (opłata konsularna) + (opłata za usługę).

W przypadku większej ilości wiz oraz dla naszych stałych klientów cena podlega negocjacji.

AUSTRALIA

1. Turystyczno-biznesowa wielokrotna wiza e-Visitor do 90 dni pobytu:
Wymagane dokumenty:

  • paszport,
  • wniosek wizowy.

Czas oczekiwania : do 5 dni.

Koszt: opłata za usługę.

2. Pobytowa (e-600) powyżej 90 dni do 1 roku:
Wymagane dokumenty:

  • paszport,
  • wniosek wizowy.

dodatkowo mogą być wymagane:

  • do wizy prywatnej: zaproszenie w formie listu oraz kserokopię strony ze zdjęciem z dokumentu stwierdzającego tożsamość osoby zapraszającej np. z australijskiego paszportu lub karty imigracyjnej)
  • zaświadczenie z pracy o zajmowanym stanowisku, przyznanym urlopie i zarobkach,
  • jeśli prowadzi się własną firmę bądź pracuje w systemie samo zatrudnienia należy przedstawić pełną dokumentację tj. kopię regonu, kopię wpisu do działalności gospodarczej lub wyciąg z KRS oraz sprawozdanie podatkowe za ostatni rok lub wyciąg z konta firmy,
  • wyciąg z konta prywatnego,
  • jeśli się jest studentem lub uczniem – list ze szkoły wraz z pieczęcią szkoły/uczelni; ważną legitymację,
  • w przypadku emerytury/renty – kopia legitymacji emeryta/rencisty + wyciąg z konta, na które wpływa emerytura / renta,
  • w przypadku sponsorowania wyjazdu przez osobę z Australii, ambasada może poprosić o zaświadczenie z pracy, zaświadczenie z urzędu podatkowego o przychodach lub wyciąg z konta osoby sponsorującej, ambasada może poprosić o wykonanie badań lekarskich w wyznaczonej przez ambasadę placówce lekarskiej.

Czas oczekiwania: ok. 2 tygodni.

Koszt: 130 AUD + (opłata za usługę).

CHINY

Wymagane dokumenty:

  • paszport,
  • zdjęcie (3, 5 x 4, 5 cm; en-face, białe tło),
  • wniosek wizowy.

oraz do wizy:

  • turystycznej: kopia rezerwacji biletu lotniczego, bilet lotniczy lub potwierdzenie uczestnictwa w wycieczce,
  • biznesowej: kopia rezerwacji biletu lotniczego oraz zaproszenie od strony chińskiej.

Czas oczekiwania:

  • tryb zwykły – 5 dni roboczych ambasady – 220 zł (opłata konsularna) + (opłata za usługę),
  • tryb ekspresowy – 3 dni robocze ambasady – 270 zł (opłata konsularna) + (opłata za usługę).

AZERBEJDŻAN

Wymagane dokumenty:

  • paszport + kserokopia pierwszej strony ze zdjęciem,
  • zdjęcie (3, 5 x 4, 5 cm; en-face, białe tło),
  • wniosek wizowy,
  • zaświadczenie z miejsca pracy (w przypadku przedsiębiorstw KRS i oświadczenie o samo zatrudnieniu).

oraz do wizy:

  • turystycznej: rezerwacja hotelu lub kopia rezerwacji biletu lotniczego,
  • prywatnej/służbowej: zaproszenie (w języku azerskim) lub kopia dokumentu tożsamości osoby zapraszającej z dokładnymi danymi tj. adres, numer telefonu.

Czas oczekiwania: 15-20 dni roboczych.

Koszt: wiza 1 lub 2-krotna – 60 euro (opłata konsularna) + (opłata za usługę).

INDIE

Wymagane dokumenty:

  • paszport,
  • zdjęcie (3, 5 x 4, 5 cm, en-face, białe tło),
  • wniosek wizowy,
  • kopia rezerwacji biletu lotniczego.

oraz do wizy biznesowej:

  • list delegujący z firmy na wyjazd (w języku angielskim),
  • zaproszenie od firmy zagranicznej na wyjazd biznesowy/służbowy.

Czas oczekiwania: ok. 15 dni roboczych.

Koszt:

  • wiza turystyczna: 232 zł (opłata konsularna) + (opłata za usługę),
  • wiza biznesowa: 715 zł (opłata konsularna) + (opłata za usługę).

IRAN

Wymagane dokumenty:

  • paszport + kserokopia pierwszej strony ze zdjęciem,
  • zdjęcie (3, 5 x 4, 5 cm, en-face, białe tło),
  • wniosek wizowy,
  • zaproszenie wystawione przez służby konsularne Iranu (TELEX do ambasady),
  • polisa ubezpieczeniowa.

Czas oczekiwania: ok. 7 dni roboczych od daty otrzymania zgody na wydanie wizy.

Koszt: 50 euro (opłata konsularna) + (opłata za usługę).

RPA

Wymagane dokumenty:

  • paszport,
  • 2 zdjęcia (3, 5 x 4, 5 cm, en-face, białe tło),
  • wniosek wizowy,
  • kopia rezerwacji biletu lotniczego,
  • potwierdzenie opłaconej rezerwacji hotelu,
  • list motywacyjny podróży/ plan podróży,
  • zaświadczenie o zatrudnieniu,
  • wyciąg z konta bankowego ze środkami finansowymi (min. 500 USD na tydzień na osobę),
  • polisa ubezpieczeniowa,

Dokumenty muszą być sporządzone w języku angielskim.

Czas oczekiwana: ok. 3 tygodnie.

Koszt: 50 euro (opłata konsularna) + (opłata za usługę).

UWAGA! Od X-2014 obowiązuje osobiste stawiennictwo w Konsulacie.

TAJLANDIA

Wymagane dokumenty:

  • paszport,
  • zdjęcie (3, 5 x 4, 5 cm, en-face, białe tło),
  • wniosek wizowy.

Czas oczekiwania: ok. tygodnia.

Koszt:

  • wiza 1-krotna: 120 zł (opłata konsularna) + (opłata za usługę),
  • wiza 2-krotna: 240 zł (opłata konsularna) + (opłata za usługę),
  • wiza 3-krotna: 360 zł (opłata konsularna) + (opłata za usługę),
  • wiza 4-krotna: 480 zł (opłata konsularna) + (opłata za usługę).

UZBEKISTAN

Wymagane dokumenty:

  • paszport + kserokopia pierwszej strony ze zdjęciem,
  • 2 zdjęcie (3, 5 cm x 4, 5 cm, en-face, białe tło),
  • 2 wnioski wizowe,
  • upoważnienie do złożenia/ odebrania dokumentów,
  • zaświadczenie o zatrudnieniu,
  • zaproszenie wystawione przez służby konsularne (TELEX do ambasady).

Czas oczekiwania: ok. 3 dni.

Koszt:

  • wiza jednokrotna do 7 dni – 60 USD (opłata konsularna) + (opłata za usługę),
  • wiza jednokrotna do 15 dni – 70 USD (opłata konsularna) + (opłata za usługę),
  • wiza jednokrotna do 30 dni – 80 USD (opłata konsularna) + (opłata za usługę),
  • wiza jednokrotna do 3 miesięcy – 100 USD (opłata konsularna) +(opłata za usługę),
  • wiza jednokrotna do 6 miesięcy – 140 USD (opłata konsularna) + (opłata za usługę),
  • Każda krotność powyżej 1 wjazdu + 10 USD.

WIETNAM

Wymagane dokumenty:

  • paszport,
  • zdjęcie (3, 5 x 4, 5 cm, en-face, białe tło),
  • wniosek wizowy.

oraz do wizy służbowej: zaproszenie od firmy zagranicznej.

Czas oczekiwania: ok. tygodnia.

Koszt:

  • wiza 1-krotna do 15 dni – 230 zł (opłata konsularna) + (opłata za usługę),
  • wiza 1-krotna do 30 dni – 250 zł (opłata konsularna) + (opłata za usługę).

KANADA

Obywatele Polscy wyjeżdżający turystycznie nie potrzebują wiz do 6 miesięcy pobytu, jeżeli posiadają paszport biometryczny (wydany po sierpniu 2007 r.); dla pozostałych i wyjeżdżających do pracy:

Wymagane dokumenty:

  • paszport,
  • 2 zdjęcia (3, 5 x 4, 5 cm, en-face, białe tło),
  • wniosek wizowy,
  • list z pracy o zajmowanej pozycji, przyznanym urlopie oraz zarobkach, a w przypadku przedsiębiorstw: kopię regonu, kopię wpisu do działalności gospodarczej lub wyciąg z KRS, sprawozdanie podatkowe za ostatni rok lub wyciąg z konta firmy,
  • jeśli się jest studentem lub uczniem: list ze szkoły wraz z pieczęcią szkoły/uczelni oraz ważną legitymację szkoły / uczelni
  • dzieci poniżej 16 roku życia muszą przedstawić notarialną zgodę na podróż nie obecnego rodzica bądź prawnego opiekuna oraz zupełny akt urodzenia,
  • ambasada może zażądać badań lekarskich, na które wystawi odpowiednie skierowanie,
  • w przypadku emerytów/ rencistów – odcinek renty lub emerytury,

oraz do wizy:

  • prywatnej: zaproszenie w formie listu oraz kopię strony ze zdjęciem dokumentu potwierdzającego tożsamość osoby zapraszającej (np. z kanadyjskiego paszportu lub karty imigracyjnej),
  • biznesowej: zaproszenie od organizacji bądź firm kanadyjskich

Czas oczekiwania: ok. 15 dni roboczych.

Koszt:

  • wiza 1-krotna: 275 zł (opłata konsularna) + (opłata za usługę)
  • wiza wielokrotna: 275 zł (opłata konsularna) + (opłata za usługę).

Biuro ORIMP   ul. Porzeczkowa 2, 86-061 Brzoza, tel.: +48 502 102 984, +48 500 093 612
Opublikowane na stronach www.orimp.com.pl materiały, informacje lub ceny nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego.
Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie oraz rozpowszechnianie zawartości tej strony w całości bądź w części jest zabronione.
http://mikolaje.bydgoszcz.pl